Wednesday 7 October 2009

Bonjour's remedy

Όταν απηυδώ με τους εντός των τειχών, πάω στο queen's lane (QL) πρώην bonjour το οποίο με εξαίρεση την πελατεία του έχει τη φήμη ενός πολύ νορμάλ τόπου. Εκτός από την ανάγκη να νιώσω νόρμαλ πάω στο bonjour (νυν QL) για να φάω καμιά μπακέτα δωρεάν (που τυχαίνει αρκετές φορές) και για να κόψω κουβέντα με τον αλγεριανό ή ρουμάνο ή τούρκο υπάλληλο του μαγαζιού.

Ο Αλγεριανός είναι με διαφορά όλα τα λεφτά. Ο άνθρωπος ΔΕΝ βάζει γλώσσα μέσα άπαξ και την αμολήσει. Αλλά το ΤΙ λέει είναι που βγάζει το νάμι. Εγώ μου λέει είδα αρκετά και τα δοκίμασα όλα. Είδα ρατσισμό και τρομοκρατία που δεν φαντάζεσαι αλλά εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανέναν τους. Εγώ είμαι εντάξει με όλους και αν μου κάνουν κάτι αυτοί είμαι καλός για 'λλοου τους. Αυτά μου τα είπε στα αγγλικά. Φαρσί.

Εγώ σκεφτόμουνα ότι μόλις έχασα την ευκαιρία μου να του κατηγορήσω τους σκατοεγγλέζους. Μου έκοψε την φόρα. Ααααα, και οι εγγλέζοι μια χαρά είναι, μου λέει.Έχω φίλη εγγλέζα. Μιτσοκαμμά. Ε καλά του λέω, άααααλλλο η αγάπη. Και απαντά: μα δεν την αγαπώ!

Μπουζούκι η συμμαχία με τον αλγερινό. Εκεί που πήγαινα να θάψω τους εγγλέζους μου τους έβγαζε αγιούθκια, εκεί που μαλάκωνα εγώ τα έριχνε αυτός. Αλλά έτσι πέρασε κανένα 25 λεπτο. Στο μεταξύ ετοιμάστηκε και καταβρόχθισα την δωρεάν μπακέτα μου. Κάτι ήξερα και τράβησα κατά κει. Ήμουνα τόσο σίγουρη για την δωρεάν μπακέτα (την προσφορά της οποίας δεν αρνούμαι καν ευγενικά στην αρχή πια - απλά την δέχομαι).

Μετά εμπήκε πελάτης. Ήταν από τους πελάτες που κάνουν την πελατεία του καταστήματος να είναι μη νορμάλ. Παντελόνι κοτλέ, πουκαμισούι που ενίοτε στολίζεται και με γραβατούλα, περιποιημένο μουσούδιν, στυλ ατημέλητο/ μελετηρό. Τον ρωτούν, τι θα πάρετε και αυτός κοιτάζει γύρω του να δει αν έπιασε τη σειρά κάποιου ή αν είναι αυτόν που ρωτούν. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΌΤΙ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. Και λέει με έκπληξη: Oh is it me!? Και μετά να κάμνει πως σκέφτεται τι θέλει ενώ ξέρει ήδη που πριν. Προφορά τέλεια, ευγένεια να σε σκλαβώσει (!). Και μετά ώσπου να ετοιμαστεί η μπακέτα, ανοίγει το βιβλίο του να διαβάσει άλλες 23 γραμμές μέχρι να πληρώσει και άλλες 35 ώσπου να ετοιμαστεί η μπακέτα. Ναι...

Έβλεπα τον Αλγεριανό που δεν εκρατιέτουν. Με πληροφόρησαν οι υπόλοιποι. Άπαξ και ανοίξει το στόμα του δεν μπορεί να σταματήσει. Αλλά έλα που η κουβέντα που είχαμε θα μπορούσε να σχετίζεται με τον μελετηρό και φιλήσυχο και λιγομίλητο και πολύτιμο πελάτη!

Έφυγα κι εγώ από το QL για να πάω να προετοιμαστώ για την επόμενη εντός των τειχών μέρα. Φεύγοντας σκεφτόμουνα πως ο βασικότερος λόγος που τρώω δωρεάν μπακέτες στο QL είναι γιατί ενόσω περιμένω για την μπακέτα μου ρωτώ τον αλγερινό για την Αλγερία, τον ρουμάνο για την Ρουμανία, τον τούρκο για την Τουρκία κοκ. Δεν έχει άνθρωπο που να μην θέλει να μιλήσει για τη χώρα του και ας τα έζησε και δοκίμασε όλα εκεί όπως τον αλγεριανό που έφυγε κακείν κακώς. Και η δωρεάν μπακέτα είναι τόσο μα τόσο πιο νόστιμη...

2 comments:

  1. χαζή απορία. τι εννοείς εντός των τειχών; έχουν τζαι εντός των τειχών αγγλία;;;

    ReplyDelete
  2. εκεί που κυκλοφορεί το τηβεννολόι και το παπιγιόν, εκεί βρισκόμαστε εντός των τειχών. Έξω από τα τείχη είναι οι θνητοί.

    ReplyDelete